Print Friendly Version of this page pdf
نظرها: 0
0 0
  • (رتبه فعلی 5.0/5 ستار ها) تمامی آرا: 10
  • گزارش ویژه /

    باقلای سبز طبیعی ترین غذا در دل طبیعت بهبهان / انواع پخت و خاصیت باقلا + عکس

    عصر بهبهان : باقلا، باقالی، باقله و یا باقلی منبع غنی فیبر است. در ایران بیشترین مصرف باقلا به ساکنان شهرستان بهبهان واقع در جنوب شرقی استان خوزستان نسبت داده شده است.


    به گزارش خبرنگار عصر بهبهان ، در روزگار کنونی وقتی مصرف برخی خوراکیها و اغذیه نامتناسب با بدن انسان اسباب بروز بسیاری از بیماریهای گوارشی و جسمی را فراهم کرده است و آثار این مواد نامطلوب در دراز مدت عواقب ناگواری را به ارمغان آورده است ، به ناچار مردم استفاده از مواد مقوی و مغذی طبیعی را دستور کار خود قرار داده اند .


    این مسئله در شهر حاصلخیز بهبهان بیش از هر نقطه دیگری در ایران به رویه ای قابل توجه مبدل شده است به طوری که مردم این دیار با علم به طبیعت بی بدیل بهبهان در هر فصلی از سال اقدام به کشت و برداشت یک نوع غذای گیاهی مقوی می نمایند و اینگونه نعمت های طبیعی خدادادی را بر  بر سر سفره های خود می نشانند.


    یکی از این غذاهای بسیار مغذی و پرخاصیت " باقله " یا  " باقلا " است که در بهبهان و حومه کمتر کسی میشود نام این غذای طبیعی را نشینده یا طعم دلنشین آن را مزه نکرده باشد  .


     

    در فرهنگ لغات و اصطلاحات بهبهانی، ذیل این واژه، توضیح انواع پخت این حبوبات  نیز آمده است که به این شرح است :

     

    بُقِلَه = باقلا ، از حبوبات معروف

     

    بُقله تِپَي = نوعي باقلا كه ابتدا آن را پخته و بعد مقداري نمك و ادويه به آن افزوده و آن را مي كوبند تا به شكل خميري سفت در آيد سپس با نان مصرف مي كنند.

     

    بُقّلِي تُرنيدَه = باقلاي آسياب و پخته شده كه آن را تليت ( تريد ) كرده و مصرف مي كنند. از غذاهاي سنّتي بهبهان.

     

    بُقّلِي دُنگي = باقلايي كه سالم و كامل آن را پخته و آبش را تليت ( تريد ) كرده و مصرف مي كنند. اين نوع باقلا در شب دهم از ماه محرّم ( شُو شوروزَي ) بيشتر تهيّه مي شود و در حجله هاي نذري مردم موسوم به ( حجله ي حضرت قاسم ع ) به مهمانان داده مي شود. از غذاهاي سنّتي بهبهان

     

    بُقِّلِي گِره كَش = نوعي خوراك باقلاي آب پز شده كه به صورت سبز و تازه و همراه با پوست همراه با نمك يا فلفل به عنوان تنوّع و در فصل بهار تهيّه و مصرف مي شود. البته رشته ها و بندهاي بغل آن را مي كشند و كنار مي گذارند.







    از خواص درمانی باقلا می توان به خاصیت هایی چون ضد سرفه، ادرارآور، خلط‌ آور، دارای خواص استروژنی، مقوی معده، بهبود دهنده پارکینسون، تنظیم‌کننده سدیم خون، تنظیم‌کننده فشار خون، افزایش‌دهنده قوای جنسی، تسکین و درمان زخم‌ها و اسهال اشاره کرد که موارد مذکور بارها توسط کارشناسان تغذیه مورد تاکید قرار گرفته است .


    حاشیه جاده های ورودی و خروجی بهبهان باغدارانی صف کشیده اند که بسته های ارزان باقلا را با خاصیت مثال زدنی به مسافران و رهگذران میفروشند که توصیه میشود گردشگران و مسافران نوروزی با پخت این غذای طبیعی برای یکبار هم که شده طعم لذیذ ان را چشیده و مروج استفاده از این نعمت خدادادی شوند.


     

    تاریخ انتشار: ۱۱:۴۲:۱۹ | شنبه, ۷ / فروردین / ۱۳۹۵
    اشتراک گذاری

    دیدگاه دیگران (بدون دیدگاه)...

    Leave a reply

    نام:: _REQ_FIELD
    _CF_EMAIL: غیر فعال
    وبسایت::
    دیدگاه: _REQ_FIELD